bМТ- Бургас Медия Тренд

Добрин Вътев и Галерия „Неси“ ви канят на вернисаж на 6 януари

  05.01.2023 12:37
Добрин Вътев и Галерия „Неси“ ви канят на вернисаж на 6 януари

Бургаският художник Добрин Вътев кани съграждани и гости на града на вернисаж на 6 януари от 14.00 до 18.30 часа в Галерия "Неси". Експозицията "Морски схеми" на Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, може да бъде разгледана до 25 януари.

Добрин Вътев е роден в Бургас и твори в Бургас. Завършил е СХЕУ “Св. Св. Кирил и Методий”, а след това Великотърновски университет, специалност “Скулптура” при доц. Милан Андреев. Има десетки участия в изложби по живопис, графика, скулптура, в пленери у нас и по света. Негови са арт-проектите “Бургаска среща в камък“(2014) Изкуство и птици“ (2015), „Живописни срещи край морето”(2016). Към това се прибавят и проектирането и изпълнението на декор за изложба “Златните съкровища на България” в Културен център “Морско казино”, празнична украса за ”Новогодишно градче - Зимен плаж”( 2016), украса за Никулден (2017) и много други.

Той е бил номиниран и е печелил редица награди, като най-значимите са през 2012 г.- Носител на награда “Руси Стоянов” за млад художник, през 2014 г. - Номинация за скулптура в Национална изложба - биенале „Приятели на морето”, през 2017 г. награда за скулптура в Национална изложба “Лудогорие” - Разград и други. Негови скулптури могат да бъдат видяни из цял Бургас – Артлегория, в градинката до Община Бургас. Автор е на най-снимания и най-атрактивния проект край морския бряг „Ветропоказателят на седемте морета “, част от фестивала за съвременно изкуство “Включи града”.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати