bМТ- Бургас Медия Тренд

На 14 януари Зонта клуб - Бургас организира "Панаир на науките" в експоцентър „Флора“

  05.01.2023 13:54
На 14 януари Зонта клуб - Бургас организира \

Зонта клуб - Бургас кани любознателните хора на "Панаир на науките". Той ще се проведе на 14.01.2023 г. в експозиционен център „Флора“, където ще бъдат разположени щандове по различни науки и иновации с много експерименти и демонстрации на технологични инсталации.

Събитието е част от представянето на дългогодишния образователен проект Академия „Амелия Еърхарт“, посветен на STEM науките. Той се организира от Зонта клуб - Бургас с любезната подкрепа на Община Бургас, както и на партньорите на Академия „Амелия Еърхарт“ от „Университет за деца" и "ЕкоHunt" - мобилно приложение за почистване на околната среда чрез игра, което ще бъде представено и тествано за първи път на панаира, като основателите на приложението са подготвили и награди за участниците.

„С осъществяването на този проект ние се стремим да вдъхновим ученици от всички възрасти да открият и развият талантите си в различни области на STEM науките. За тази цел организацията прилага привлекателни методи на обучение в неформалното образование - учиш, докато се забавляваш. Ръководители на всички занятия са специалисти (инженери, педагози, научни работници, изобретатели и предприемачи) в сферата на физиката, химията, 3D моделирането роботиката и електрониката. Входът е свободен!“, казват дамите от Зонта клуб – Бургас.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати