bМТ- Бургас Медия Тренд

Извънредно! Грипна ваканция, а не онлайн обучение за учениците в Бургас

  11.01.2023 12:14
Извънредно! Грипна ваканция, а не онлайн обучение за учениците в Бургас

Учениците от Бургас излизат в грипна ваканция от утре обяви министърът на образованието Сашо Пенов. За периода 12.01-17.01 в областта е обявена грипна епидемия.

"Четири дни няма сериозно да повлияят върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим онлайн обучение. Това ще е еднакъв подход по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължаване на неприсъствения учебен процес - обучение в електронна среда.", каза той.

Пикът на грипната епидемия се очаква да настъпи до две седмици. Към момента противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво, поясни здравният министър.

"Нека хората не се объркват, тук не става въпрос за предходната ковид ситуация, а за обикновена грипна вълна. Не се налагат някакви специални мерки. Нека хората да избягват струпванията на големи маси от хора, използването на маски е пожелателно там, където има струпване", призова здравният министър Асен Меджидиев.

В началото на редовното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев призова Меджидиев и Пенов да вземат адекватни решения във връзка с овладяването на грипната епидемия у нас и присъственото обучение.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Вярвате ли на намаленията по време на Черния петък?

Резултати