bМТ- Бургас Медия Тренд

Как 10-годишна шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на пиян шофьор?

  16.01.2023 09:00
Как 10-годишна шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на пиян шофьор?

10-годишна шампионка по карате от Бургас помогна за задържането на пиян шофьор. Двамата с баща си извършили граждански арест в района на училище, а шофьорът се оказва със солидно количество алкохол в кръвта.

Четвъртокласничката Анабел си тръгвала от СУ "Константин Преславски" в ж.к. "Славейков". На входа, минути преди баща й да я вземе, забелязала шофьор в нетрезво състояние.

„Той имаше чашка алкохол в ръката и залиташе когато вървеше. Казах си, че трябва да кажа веднага на баща ми. Той се обади на тел. 112 и извикахме полиция. След като полицията дойде, мъжът отправяше закани и обиди към баща ми“, разказва 10-годишната Анабел Атанасова. 



 „Слязох и го питах „Добре ли сте?“. Той ми каза „Супер се чувствам“. Лъхна ми и го питах „Пил лиси?“, той каза, "Ама разбира се, че съм пил". Казах как караш бе човек, я слизай веднага от колата и оставай ключовете“, допълни баща й Тихомир Атанасов. 

Въпреки по-агресивното държание на шофьора, малката Анабел казва, че не се е притеснила, тъй като много добре знае как да се защитава.

"Има призови места както в национални, така и в международни първенства, в които клубът е участвал. Реагирайки в тази ситуация Анабел и баща й са преустановили нещо, което е можело да доведе до необратими щети“, каза треньорът на Анабел сенсей Гергана Апостолова. 



А смелата Анабел призовава всички шофьори никога да не се качват пили зад волана.

„Нека да не излезе самохвалко, естествено, е възпитавана да бъде съвестен гражданин и да отстоява позиция, но спортът също възпитава и то много – на дисциплина, на постоянство“, заяви още баща й. 

А шофьорът – 55-годишен мъж е тестван от полицията, като пробата показала 2,78 промила алкохол. Бил е задържан за 24 часа. Очаква се да бъде глобен, а шофьорската му книжка – отнета. Може да му бъде повдигнато и обвинение.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати