bМТ- Бургас Медия Тренд

Зоозащитници от Бургас настояват за ефективна присъда за 50-годишния Димитър, който изтезава животни

  23.01.2023 10:16
 Зоозащитници от Бургас настояват за ефективна присъда за 50-годишния Димитър, който изтезава животни

Полицията в Бургас арестува 50-годишен мъж, след като сам публикувал видеоклипове в социалните мрежи как измъчва котки. Кадрите възмутиха зоозащитниците, които настояват за ефективна присъда за насилника.

“Не можеах да изгледам видеото докрай, защото това, което е показано е абсолютен садизъм. Въпроса сега е да бъде осъден ефективно. Ако продължим да допускаме тези садисти да се разхождат между нас, да изпъчват живи същества, това ще рефлектира и върху бъдещето поколение“, казва зоозащитникът от  Animal SOS-Burgas  Маргарита Пеева.

Полицията в Бургас се е самосезирала след появата на видеоклиповете.

„Освен самоличността на въпросния извършител на деянието, бяха установени няколко адреса на негово пребиваване, както и  местоработата му, като съответно възможно най-кратък бе периода от момента на установяването до извършване и на задържането, което е в срок до 24 часа“, обясни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас. 

„Той отглежда гълъби, съседката му от долния етаж пък се грижи за няколко котки, което силно му създава дискомфорт и го дразни, той не харесвал котките, но за мен това е човек, който е със силно изразена психопатия, който е тормозен като малък и по начина по който тормози котките, той може да посегне и на жив човек“, допълни журналистът Стиляна Колева.

Полицията е установила, че 50-годишния Димитър Димитров е посягал и на други животни, освен котките. Материалите от разследването ще бъдат предадени на прокуратурата.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати