bМТ- Бургас Медия Тренд

Задържаха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско

  24.01.2023 13:30
Задържаха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско

Незаконни трофеи от елен лопатар и благороден елен, както и незаконно добити дърва за огрев от дървесен вид ясен и дъб без необходимите документи задържаха при съвместна акция екип на Регионална дирекция по горите – Бургас и РПУ Приморско. 

Нарушението е разкрито преди часове в частен имот в село Ясна поляна, община Приморско. Служителите по горите са съставили констативни протоколи, с които са задържани незаконните трофеи и дърва. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.

Масови проверки на екипи на регионалните дирекции по горите и служители на МВР се извършват на територията на цялата страна.

От Агенцията напомнят, че съгласно Закона за лова и опазването на дивеча всеки трофей подлежи на регистрация в едномесечен срок от добиването му в съответното горско стопанство. Намерените паднали дивечови рога също подлежат на предаване в съответното горско или ловно стопанство. Те могат да бъдат придобити след заплащане на тарифна такса  в зависимост от вида - до 1,5 лв./кг.  Нерегистрираните ловни трофеи подлежат на отнемане в полза на държавата.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати