bМТ- Бургас Медия Тренд

Мащабна акция в Бургас: Полицията арестува крадци, наркодилъри и подпалвачи (ОБЗОР)

  24.01.2023 14:59
Мащабна акция в Бургас: Полицията арестува крадци, наркодилъри и подпалвачи (ОБЗОР)

Мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР Бургас доведе до задържането на крадци, наркодилъри и подпалвачи. Арестувани са общо 19 души, обобщиха от полицията. 

На осем от тях белезниците щракнаха за битови кражби, на други осем за производство или притежание на наркотици и три лица бяха арестувни за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ-Несебър.

Още рано сутринта служителите от участък “Победа” са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище, са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества  - друсан чай, а в жилището на втория - 100 грама от същия наркотик.

"Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин. При тестване с полев тест реагира на метамфетамин", уточниха от полицията. 

По-късно, в Несебър, е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин - пико. Същата е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Същият е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица. Припомняме, че на територията на ОД на МВР- Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Вярвате ли на намаленията по време на Черния петък?

Резултати