bМТ- Бургас Медия Тренд

Мащабна акция в Бургас: Полицията арестува крадци, наркодилъри и подпалвачи (ОБЗОР)

  24.01.2023 14:59
Мащабна акция в Бургас: Полицията арестува крадци, наркодилъри и подпалвачи (ОБЗОР)

Мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР Бургас доведе до задържането на крадци, наркодилъри и подпалвачи. Арестувани са общо 19 души, обобщиха от полицията. 

На осем от тях белезниците щракнаха за битови кражби, на други осем за производство или притежание на наркотици и три лица бяха арестувни за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ-Несебър.

Още рано сутринта служителите от участък “Победа” са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище, са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества  - друсан чай, а в жилището на втория - 100 грама от същия наркотик.

"Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин. При тестване с полев тест реагира на метамфетамин", уточниха от полицията. 

По-късно, в Несебър, е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин - пико. Същата е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Същият е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица. Припомняме, че на територията на ОД на МВР- Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати