bМТ- Бургас Медия Тренд

Митничари иззеха над 1 000 литра нелегална ракия от къща в Средец

  31.01.2023 13:00
Митничари иззеха над 1 000 литра нелегална ракия от къща в Средец

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“- Бургас иззеха 1011 литра нелегален етилов алкохол в бидони. Акцизната стока е била укрита в метално хале в частен имот.

В четвъртък, миналата седмица, екип от митнически служители при контролни действия извършва проверка на частен имот на територията на община Средец, в който е разположено метално хале. По време на проверката инспекторите установяват, че халето се състои от две помещения, от които голямото помещение е празно, но във второто вътрешно помещение са открити 12 големи пластмасови бидона с вместимост до 120 литра, съдържащи течност с характеристики на етилов алкохол и цвят и мирис на ракия.

По време на проверката обитателят на имота не е представил никакви документи за произхода на алкохола и за платен или обезпечен акциз за него, според разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. Мъжът е посочил в обясненията си, че алкохолът е негова „домашна ракия“, която изварявал и събирал.

Нелегалният етилов алкохол с общо количество 1011 литра е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати