bМТ- Бургас Медия Тренд

Северин, който опита да прекара дрога през границата, бил следен със скрит GPS

  02.02.2023 09:16
Северин, който опита да прекара дрога през границата, бил следен със скрит GPS

45-годишният Северин Северинов, когото вчера Окръжният съд в Бургас остави в ареста, заради опита да прекара дизайнерска дрога от България в Турция, е бил следен с таен GPS. Това съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев, който е и наблюдаващ прокурор по делото.

Предотвратиха опит за контрабанда на 19 кг дрога към Турция, скрита в гуми

„За акумулатора на автомобила е било закрепено проследяващо устройство със сим карта, позволяващо, в реално време да се следи местоположението на моторното превозно средство, което още веднъж доказва тезата за една добре обмислена, планирана и добре организирана операция по контрабандата на въпросния аналог на наркотичното вещество“, заяви днес прокурор Чинев.

Най-вероятно проследяващото устройство е поставено от лицето, което е наело Северин да прекара 19-те кг дрога. За тази версия обаче все още от разследването не потвърждават, тъй като делото е в началния си етап.

Служебния защитник на обвиняемия Северин заяви, по време на мярката за неотклонение вчера, че 45-годишния мъж обяснил, че купил автомобила два дни преди пътуването си до Турция, но не е знаел, че в превозното средство имало наркотици. Причината за посещението му в съседката ни било да види дъщеря си, която живее там.

Според прокуратурата обаче опита за контрабанда на дрогата бил целенасочен, тъй като, освен с автомобил, два дни преди да бъде задържан, Северин се снабдил с паспорт, изчакал времето, когато се разменят смените на митническия пункт, за да премине границата. Ако бъде признат за виновен може да получи наказание до 15 г, „лишаване от свобода“.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати