bМТ- Бургас Медия Тренд

Напрежение в Несебър: Съмнително покачване на картите за транспорт за учениците, след отстъпките от правителството

  06.02.2023 11:36
Напрежение в Несебър: Съмнително покачване на картите за транспорт за учениците, след отстъпките от правителството

Напрежение в Несебър заради високите цени на междуградския транспорт. Според местните жители, през последните дни, съмнително се е повишила цената на картите за учениците, след решението на правителството да отпусне средства, с което учениците да се възползват от 70%-тно намаление на цените. 

Разбрала за отстъпката от 70% за ученическите карти, Мария Господинова, остава изненадана, че два дни по-късно цената се е променила.

„288 лв. е основната карта на 1-ви февруари, от която изчисляват 70%, ученическата става 86 лв. На 3-ти февруари този ценоразпис изчезва от сайта. Винаги в ценоразписа са били три графи – обикновена карта, ученическа, пенсионерска, на 4-ти февруари стават четири, в четвъртата графа се появява 507 лв., от която смятат 70%  и ученическата става 145 лв.“, казва Мария. 

„Това е абсолютно своеволие. Те си правят каквото си искат. И ние сме принудени да купуваме карти на тези цени, понеже децата ни ходят на училище“, споделя друг жител на Несебър. 

 „Би било по-изгодно за семейството да се пренесе да живее другаде. Една квартира би излязла на същата стойност“, смята Невена Пинкова от Несебър. 

От фирмата превозвач обясняват съмнителното понижение, а после покачване на цената така:

„Първи и втори февруари имаше допусната една техническа грешка, поради което наистина са продавани такива карти. Редовната цена никога не е била променяна. Ние досега сме давали много по-големи отстъпки. Не гледайте тези 500 лева“, каза Таня Бойчева, управител на фирмата-превозвач.

„507 лв. Що за цена е това е как е калкулирана. Билетчето е 8 лв. Отивам до Бургас - 8 лв., връщаме се – 8 лв. – това са 16 лв. 30 дни по 16 лв. са 480 лв.", отчита още Мария Господинова. 

„Община Несебър трябва да регулира и да ценообразува тази цена и да има сключен договор. И защо Община Несебър не се е намесила да регулира тази цена, ние тепърва ще се борим да разберем“, заяви Кръстьо Пеев: Обществен съвет- Несебър. 

Сега фирмата-превозвач ще изпратя писмо до Министерството на транспорта, което да установи дали има грешка в ценообразуването и ако бъде доказана, обещават да възстановят разликата в парите на хората.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати