bМТ- Бургас Медия Тренд

Хитовият филм „Чалга“ на Мариан Вълев ще бъде представен предпремиерно в Бургас

  08.02.2023 12:14
Хитовият филм „Чалга“ на Мариан Вълев ще бъде представен предпремиерно в Бургас

Звездният актьорски състав на продукцията включва имената на Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Стефан Денолюбов, Диляна Попова, Николай Сотиров, Димитър Рачков, Кръстьо Лафазанов, Виктор Стоянов, Елизабет Методиева, Стефан Мавродиев, Виктор Калев, Илиян Бойд, Николай Николаев, Денислав Маринчев, Милена Маркова, Невена Бозукова и самият Мариан Вълев.

„Чалга” е първият български филм, заснет изцяло с мобилен телефон, което предизвиква интереса на киномани и критици, а част от снимките разкриват красотата на нашия Бургас – ул. „Богориди“, храм „Св. св. Кирил и Методий“, общинския кораб „Св. Анастасия“ , Пристанището и други

Продукцията, която се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, ще бъде представена предпремиерно в залата на Културен дом НХК на 8 март, сряда. Поради големия интерес са предвидени две прожекции - първата е от 17.00 часа, а втората от 19.30 часа. Билетите вече са в продажба на касата на Културен дом НХК на цена от 8 лева за ученици, студенти и пенсионери и 12 лева за възрастни.

В новия си проект Мариан Вълев, който е негов сценарист и режисьор, разказва една история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова.

Оператор на продукцията е Димитър Гочев - едно от големите имена в операторското майсторство, с много опит както в страната, така и в чужбина. Актьорът Мариан Вълев за втори път влиза в ролята на режисьор. Но във филма със сигурност не става дума за чалга като музика, а за чалга като начин на мислене.

Музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев, познат на публиката от ФСБ, което е допълнителна гаранция за качеството на продукцията.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати