bМТ- Бургас Медия Тренд

Кощунство! Мъж изчегърта стиховете на Фотев, вградени в тротоара в центъра на Бургас

  20.02.2023 15:23
Кощунство! Мъж изчегърта стиховете на Фотев, вградени в тротоара в центъра на Бургас

Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. От години стихове на бургаски поети са изписани върху метални плочи, вградени в тротоарите в центъра.

Една от тях, на пресечката на улиците „Кирил и Методий“ и “Алеко Константинов“, в събота около 6 сутринта е открадната. За това съобщи кметът Димитър Николов. 

"Като кмет съм видял какво ли не, но последният случай успя да ме изненада. Извършителят е мъж на средна възраст, който е заснет от камерите за видеонаблюдение. Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: „Не е измислица морето и щастието съществува!“, казва кметът. 


До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – „…и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – „Момчето, което говори с морето на някакъв странен език…“

"Дали мъжът е извършил кражбата от любов към поезията или към метала, може само да гадаем. И не, не вярвам извършителят да е от Бургас!", казва още Димитър Николов. 
 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати