bМТ- Бургас Медия Тренд

Авторитетни имена стават част от филиала на Софийския университет в Бургас

  23.02.2023 09:55
Авторитетни имена стават част от филиала на Софийския университет в Бургас

Академия за данъци и мита, лятна школа за приобщаващо образование, форум за кариерно развитие, ежемесечни инициативи на Богословския факултет и катедра „Музика и мултимедийни технологии” на Алма Матер са част от програмата на Филиала.

Центърът за съвременно изкуство и библиотека, Експоцентър „Флора”, Културен дом НХК и Културен център „Морско казино” ще бъдат домакини на събития от сферата на духа и интелекта.

Инициативите ще събират различна публика. Сред лекторите ще бъдат проф. д-р Милен Замфиров, декан на Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ;  д-р Калоян Дамянов, директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – София град; проф. д-р Теодор Седларски - ръководител на Центъра за икономически теории и стопански политики към СУ „Св. Климент Охридски” и директор на Филиала на Софийски университет в Бургас; доц. д-р Савина Михайлова – Големанова - преподавател по финансово и данъчно право в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. д-р Цветан Мадански - преподавател по митнически и данъчен котрол в Стопансия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“; доц. д-р Боряна Богданова – зам.-декан на Стопанския факултет; проф. Адриан Георгиев - ръководител на катедра „Музика и мултимедийни технологии”, доц. д-р Ивайло Найденов - декан на Богословския факултет; доц. д-р Павел Павлов – зам.-декан на Богословския факултет на СУ и др.

Програмата започва с работна среща на доц. д-р Ивайло Найденов - декан на Богословския факултет, и доц. д-р Павел Павлов – зам.-декан на Богословския факултет на СУ, с учителите по религия от Сливенска, Старозагорска и Варненско-Преславска епархия. Тя ще се проведе в Центъра за съвременно изкуство и библиотека на 24 и 25 март.

На 26 и 27 април ще бъде проведена Пролетна академия за данъци и мита. На форума ще бъдат представени лекции и дискусии от водещи имена в тази област. Те ще обсъждат най-актуалните знания за европейската митническа политика, тенденциите в данъчното облагане с преки и косвени данъци, международното данъчно облагане, решенията при данъчни спорове и спогодбите в ЕС.

През май ще се реализира кариерно събитие, което ще срещне ученици и студенти с водещи компании. На място ще бъдат разяснени свободните стажантски и работни позиции, свързани с професионалното направление в областта на икономиката, управлението, финансите, счетоводството, одита и дигиталните технологии. Проявата е предвиден за 11 и 12 май.

Бургас ще бъде домакин на седмото издание на престижната Лятна школа за приобщаващо образование. Това ще се случи от 12 до 14 юни. Проявата е сред водещите образователни събития за споделяне на опит, иновации и компетенции. Определяно е като новафилософия на образованието, спецификата и различията между поколенията. На събитието ще участват над 100 ресурсни учители и специалисти от цялата страна. По време на школата ще бъде представен модел за изграждане на училищни звена за интензивна допълнителна подкрепа на деца и ученици със специални образователни потребности.

Атрактивни концерти и срещи са предвидили и ръководителите на катедра „Музика и мултимедийни технологии”. Във Филиала на Софийския университет в Бургас още през тази есен ще се обучават студенти в специалностите „Аудиовизуален дизайн”, „Аудиопродукция и мастеринг” и „Медийни технологии и тонрежисура”.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати