bМТ- Бургас Медия Тренд

Фалстарт на делото за жестоките убийства на бургаската брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед (ВИДЕО)

  23.02.2023 11:16
Фалстарт на делото за жестоките убийства на бургаската брокерка Теодора Бахлова и Юмер Мехмед (ВИДЕО)

Окръжният съд в Бургас отложи делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от лятото на 2021 г. Подсъдим за тежките умишлени престъпления е строителният предприемач Станимир Рагевски.

Причината за фластарта на производството е неявяването на адвокат Ваня Радиева, която е упълномощения защитник на подсъдимия. Няколко пъти те не е била открита в кантората си, а в телефонен разговор обяснила, че била болна. Тъй като няма доказателствен документ за влошеното й здравословно състояние, бургаските магистрати решиха да я глобят с 500 лева, заради отлагането на делото.

„Единият от защитниците на Станимир Рагевски не е приел призовката, тъй като е упълномощен само за фазата на досъдебното производство, другият защитник не е бил открит за призоваване. Не мисля, че това е в техен интерес. Ние ще пледираме в последствие на процеса за максимална присъда – доживотен затвор без право на замяна“, заяви Димитър Вълчев, който е адвокат на роднините на убитите.

Новото заседание по делото е насрочено за 27-ми март, а на обвиняемият Рагевски, който го грози доживотен затвор, ще бъде назначен служебен защитник.

 „Лично аз смятам, че доказателствата по делото са такива – разкриват специфики и особености, които характеризират, не само вида на престъпленията, но и личността на подсъдимия по начин, по който сочи, че той е личност с изключително висока степен на обществена опасност. Убийството е извършено предумишлено и е факт, че е извършено, след като преди това има извършено друго умишлено убийство, без за него да бъде постановена присъда“, каза наблюдаващият прокурор по делото Десислава Трифонова.

Припомняме, че за двете престъпления стана ясно през лятото на 2021г. Бургаската брокерка Теодроа Бахлова, която беше обявена за изчезнала близо 10 месеца, е била убита от Рагевски с пистолет „Макаров“ със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото й е разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството е неуредени финансови отношения.  В началото на август Рагевски по идентичен начин е умъртвил и Юмер Мехмед, чието тяло същи е било разчленено. За Мехемд се предполага, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и причината за смъртта му. Останките от двете тела са били захвърлени на различни места край Бургас, след което са намерени от разследващите. Помагачът на Рагевски – Деян Дичев вече е осъден на 4 г. и 6 месеца затвор. В заведение, стопанисвано от него, е открито оръжието на двете убийства, като разследващите са намерили и ел. трион на междуетажна площадка към жилище, което е обитавано от Дичев. По триона имало ДНК на убития Юмер Мехмед.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати