bМТ- Бургас Медия Тренд

Откриха украинска валута за близо 400 хил. лева в стените на микробус на българо-турската граница

  23.02.2023 12:43
Откриха украинска валута за близо 400 хил. лева в стените на микробус на българо-турската граница

Митническите служители на Митнически пункт "Лесово" откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни с левова равностойност близо 400 000 лева в микробус с молдовска регистрация.

Във вторник превозното средство, управлявано от молдовски гражданин с инициали С.В., е пристигнало на МП Лесово на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички петима пътници в микробуса са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони в превозното средство с подозрителна плътност.

В хода на контролните действия са открити в естествени кухини в стените на микробуса и в шкаф до шофьорското място общо 98 пакета, увити в черен найлон. Установено е, че пакетите съдържат пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 7 840 000 украински гривни с левова равностойност близо 400 000 лева. Впоследствие шофьорът е посочил в писмените си обяснения, че укритата валута е негова и я поставил в микробуса с цел да я пренесе до Молдова.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати