bМТ- Бургас Медия Тренд

Българовското автошествие отново е част от събитията за отбелязване на 3-ти март в Бургас

  27.02.2023 12:20
Българовското автошествие отново е част от събитията за отбелязване на 3-ти март в Бургас

Родолюбивата инициатива Българовкско шествие отново събира малки и големи под родните трибагреници на празника Трети март.

Началото на инициативата ще бъде дадено в 09:00 часа на Морска гара – Бургас. Ръководители и ученици от СУ „Добри Чинтулов“ ще поздравят присъстващите с изпълнението на странджански народни песни. Спортистите от КСА „Нефтохимик 2011“ – Бургас са подготвили специално представление за участниците и зрителите.

В 10:00 часа ще бъде даден старта на шествието от Морска гара, което под полицейски ескорт ще премине през главните улици и булеварди на Бургас. Ето маршрупа, по който ще се придвижват участниците: Морска гара – Бургас, по ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово. Там, на централния площад, ще се проведе концерт-спектакъл с участието на рецитатори от ОУ „Васил Левски“ – Българово – Дария и Рая Ангелови, Марион Дачева и Даниел Червенков от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ – Бургас, ТА „Българит“ – Българово, СУ „Добри Чинтулов“, КСА „Нефтохимик 2011“ и гласът на Странджа – Костадин Михайлов.

След приключване на програмата жителите и гостите на Българово ще се отправят в организирано шествие от центъра на града към храм „Свети Атанасий“.

В двора на църквата ще бъдат положени цветя и венци в памет на онези, загубили живота си по време на Освобождението на България.

Инициатори и организатори на „Българовско шествие 3-ти март“ са бургаското семейство Карашеви, с партньорството на Община Бургас, мото клуб New Race MCC, ОД на МВР Бургас, Пристанище Бургас ЕАД и Кметство Българово.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати