bМТ- Бургас Медия Тренд

ГДБОП и ДАНС влязоха в Топлофикация - Бургас

  27.02.2023 13:01
ГДБОП и ДАНС влязоха в Топлофикация - Бургас

Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на територията на няколко града в страната. Рано сутринта, около 08:00 ч., разследващи се влезли и в Топлофикация - Бургас. 

Акцията е под надзора на Европейската прокуратура.

Извършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Марица - 3", както и топлофикациите в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново и Русе.

От Габрово служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев потвърди, че в България в момента се провежда акция на Европейската прокуратура. Запитан с какво е свързана, министърът каза: "Ще бъдат обявени подробно материалите по цялата акция, в момента не мога да коментирам, преди да е приключила, не е коректно".

В отговор на въпрос министърът коментира, че акцията не е свързана с изборите. Отговори отрицателно и запитан дали става въпрос за корпоративен вот.

В коментар на въпрос дали е свързана с топлоцентралите, министърът посочи, че не е коректно да обявява подробности за акция, която е в развитие и тече в момента.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати