bМТ- Бургас Медия Тренд

Обвиняемите от Бургаско за трагедията с мигранти в Локорско остават в ареста

  28.02.2023 14:07
Обвиняемите от Бургаско за трагедията с мигранти в Локорско остават в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста четирима от задържаните за смъртта на 18 мигранти в камион в Локорско. Петият обвиняем - Виктор Кузмов, не обжалва наложената му най-тежка мярка.

Според магистратите може да бъде направено обосновано предположение, че Петър Янев, Атанас Атанасов, Християн Дунгаров и Тачо Тачев са извършили престъплението, за което са обвинени. Събрани са свидетелски показания, обясненията на задържаните също подкрепят този извод.

Част от тях имат обременено съдебно минало – осъждани са за различни престъпления в миналото.

Християн Дунгаров, който е с чисто съдебно минало също остава в ареста, тъй като извършените от групата с негово участие престъпления са с висока степен на обществена опасност.

Здравословното състояние на Атанас Атанасов, което бе изтъкнато от защитата му за предпоставка за промяна на неговата мярка, позволява той да пребивава в ареста, определи още съдът.

Степента на участие на всеки един от задържаните е въпрос на по-нататъшно разследване, но на този етап съществува опасността обвиняемите да се укрият, както и да извършат други престъпления, ако бъде постановена по-лека мярка, постави съдът.

Решението е окончателно.

Източник: БНТ


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати