bМТ- Бургас Медия Тренд

Катерина Ламбринова е в журито на 21-вия “София филм фест на брега”

  15.03.2023 10:05
Катерина Ламбринова е в журито на 21-вия “София филм фест на брега”

33-годишната Катерина Ламбринова е новото попълнение в 9-членното жури на 21-вия “София филм фест на брега”.

Катерина Ламбринова е филмов критик и сценарист, културен мениджър и продуцент. В момента е докторант към Институт за изследване на изкуствата към БАН, филмов експерт в „Студио Екран“ към Българска национална телевизия и редактор в най-старото специализирано издание за филмово изкуство в България – Списание Кино. Имат богат опит като програматор и селекционер в различни национални и международни филмови фестивали и форуми.

Това не е първото й участие в бургаското издание на фестивала. През 2010 година Катерина и неин състудент от НАТФИЗ асистираха на худ. ръководител проф. Георги Дюлгеров в Бургас и представяха филмите от късометражната програма на 8-ия “София филм фест на брега”, както и няколко пълнометражни продукции, чиито прожекции се състояха в Кукления театър.

9-членното жури с председател проф. Георги Дюлгеров и членове Александра Ингилизова, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Мария Бенчева, Христо Димитров - Хиндо, Слави Георгиев, Стефани Райчева и Катерина Ламбринова ще гледа и оценява 18-те пълнометражни филма от програмата на фестивала и ще обяви своя фаворит на официалната церемония по закриване на феста на 7 април от 19 часа. Най-добрият филм ще получи Наградата на община Бургас “Сребриста чайка”. Успоредно с това публиката гласува по шестобалната система след всяка прожекция и филмът събрал най-висока оценка ще бъде отличен с Наградата на публиката “Сребриста чайка”.

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас. Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати