bМТ- Бургас Медия Тренд

Къде в Бургас продават домати и краставици по 2,90 лв. и как цената е толкова ниска?

  22.03.2023 13:53
Къде в Бургас продават домати и краставици по 2,90 лв. и как цената е толкова ниска?

Една малка сергия край Бургас предизвика фурор през последната седмица. Снимки, разпространени в социалните мрежи, показаха как на фона на високите цени в големите магазини, малък търговец продава домати на цена от 2,90 за кг.

Откриваме сергията в края на бургаското село Маринка. Цената остава непроменена – 2,90 за кг. Освен доматите обаче, оказва се краставиците са на същата цена. За сравнение, в края на февруари, те струваха около 8 лв. по магазини и пазари в Бургас.

Търговецът, който продава на удивително ниските цени е Петър Рачев. И колкото и да ви се струва, че това е невъзможно – напротив има просто обяснение.

„Пазарим не от нашата борса в Бургас, а от Петрич. В Петрич пък зеленчуците се внасят от Гърция. Купува ме ги на около 1-1,50 лв. Просто не слагаме такава голяма надценка. Това ни е достатъчно като надценка на зеленчуците. Имаме си фактури, всичко си е изрядно“, разказва Петър.

Търговецът споделя, че повече от седмица не спират да идват хора от областта, а дори и от други градове да си купуват от неговите зеленчуци, след като разбрали, че се продават на такива цени.

„Просто се учудват на тези цени, защото навсякъде доматите и краставиците са по 6-7 лв. Обяснявам си тази разлика с това, че някои хора се опитват да печелят на гърба на народа“, казва още Петър.

По думите му скоро не му се е налагало да завишава цените, въпреки големия интерес. Не мисли и скоро да ги покачва.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати