bМТ- Бургас Медия Тренд

В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

  22.03.2023 14:15
В събота ще се проведе поредно издание на екоинициативата Часът на Земята

От организацията WWF България оповестиха подробности за предстоящото издание на инициативата Часът на Земята. То ще се проведе на 25 март 2023 г., събота, от 20:30 до 21:30 ч.

Тази година WWF посвещава своята инициатива на опазването на дома на дивите животни. Днес многообразието от живи създания на планетата и техните местообитания зависят почти изцяло от човека и неговите действия.
Всяка секунда по света се изсича гора с размерите на едно футболно игрище. С нея безвъзвратно губим и всички нейни обитатели, както и ползите, които би донесла на хората, ако беше запазена цяла и непокътната.

Как да спрем тази загуба на живот? Как да направим така, че биоразнообразието – сърдечният ритъм на нашата планета – да се възстанови и стабилизира?

Часът на Земята 2023 може да бъде стимул за много повече от изключване на светлините.

Всеки от нас индивидуално може да пази природата. Начинът, по който живеем, е изключително важен – можем да правим по-етични покупки, да консумираме по-малко и по-разумно, да използваме велосипеди за транспорт, да отглеждаме здравословна храна на балкона, на покрива или в градината, да възстановяваме природата там, където живеем, да използваме възобновяеми източници на енергия.

В тези линкове ще откриете видеото и страницата на кампанията.

 

* Тук пък ще намерите информация за младежки концерт, посветен на Часа на Земята, който ще се проведе до Часовника:

https://www.burgas.bg/bg/novini/mladezhi-organizirat-kontsert-na-sveshti-po-sluchay-chasa-na-zemyata


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати