bМТ- Бургас Медия Тренд

Отново евакуация в училищата в Бургас заради заплахи, този път в мейлите пише и за стрелба

  29.03.2023 12:57
Отново евакуация в училищата в Бургас заради заплахи, този път в мейлите пише и за стрелба

Няколко бургаски училища и днес бяха принудени да освободят учениците си, а сградите да останат запечатани заради нова порция заплашителни имейли. И докато през последните два дни текстовете на заплахите бяха само за поставени бомби, днес, освен взривните устройства, се казва, че има опасност за стрелба в учебните заведения. 

Първият получен сигнал днес в Бургас е около 08:30 ч. в ОУ "Александър Георгеив Коджакафалията". По уредбата заместник-директорът е известил всички незабавно да напуснат сградата. И тъй като двора на училището е малък, децата са отведени на площад "Тройката", откъдето да бъдат взети от своите родители. Заради бързината, някои деца са успели да вземат само якетата си, а личните им вещи останали в сградата на училището. Тя ще отвори утре. 

Вторият сигнал е за Руската гимназия. След получения имейл около 10:30 ч., от ръководството са активирали алармата за извънредни ситуации и децата са били евакуирани. След преброяване дали всички са напуснали сградата, училището беше затворено от полицията. 

Оказа се, че компютърната гимназия в Бургас също е получила заплашителен имейл за още вчера за общежитието им, но той е отишъл в спама и е видян едва днес. Въпреки това и там е предприета евакуация. Сигнали днес са постъпили и в училища, които вече бяха евакуирани през последните два дни - ОУ "Васил Априлов", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Антон Страшимиров", ОУ "Петко Рачев Славейков", техният брой се очавка да нарасне. 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Какво очаквате от поредните избори на 2-ри април?

Резултати