bМТ- Бургас Медия Тренд

Отново евакуация в училищата в Бургас заради заплахи, този път в мейлите пише и за стрелба

  29.03.2023 12:57
Отново евакуация в училищата в Бургас заради заплахи, този път в мейлите пише и за стрелба

Няколко бургаски училища и днес бяха принудени да освободят учениците си, а сградите да останат запечатани заради нова порция заплашителни имейли. И докато през последните два дни текстовете на заплахите бяха само за поставени бомби, днес, освен взривните устройства, се казва, че има опасност за стрелба в учебните заведения. 

Първият получен сигнал днес в Бургас е около 08:30 ч. в ОУ "Александър Георгеив Коджакафалията". По уредбата заместник-директорът е известил всички незабавно да напуснат сградата. И тъй като двора на училището е малък, децата са отведени на площад "Тройката", откъдето да бъдат взети от своите родители. Заради бързината, някои деца са успели да вземат само якетата си, а личните им вещи останали в сградата на училището. Тя ще отвори утре. 

Вторият сигнал е за Руската гимназия. След получения имейл около 10:30 ч., от ръководството са активирали алармата за извънредни ситуации и децата са били евакуирани. След преброяване дали всички са напуснали сградата, училището беше затворено от полицията. 

Оказа се, че компютърната гимназия в Бургас също е получила заплашителен имейл за още вчера за общежитието им, но той е отишъл в спама и е видян едва днес. Въпреки това и там е предприета евакуация. Сигнали днес са постъпили и в училища, които вече бяха евакуирани през последните два дни - ОУ "Васил Априлов", ОУ "Елин Пелин", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Антон Страшимиров", ОУ "Петко Рачев Славейков", техният брой се очавка да нарасне. 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати