bМТ- Бургас Медия Тренд

Ясни са победителите във викторина по безопасност на движението в Бургас

  30.03.2023 14:30
Ясни са победителите във викторина по безопасност на движението в Бургас

В оспорвана битка влязоха 18 отбора от училища на територията на община Бургас в състезание по безопасност на движението. Викторината се проведе в четири кръга: 1 кръг - отборно решаване на теоретичен тест-листовка, 2 кръг - решаване на викторина от 10 въпроса, 3 кръг - подреждане на пъзел, 4 кръг - теоретичен тест от 5 въпроса с оказване на първа долекарска помощ и 5 кръг - практическа ситуация - оказване на първа долекарска помощ на пострадал.

Партньори на викторината бяха Община Бургас, РУО- Бургас, Областен съвет на БЧК-Бургас, Сектор Пътна полиция към ОД на МВР-Бургас, СБА и ЦПЛР-Бургас.

Първи с 40 точки се представи отлично отборът на ОУ "Св. Климент Охридски", второ място получиха ОУ "Елин Пелин", трето място- ОУ "Св. Княз Борис I", а четвърто място - ОУ "Васил Априлов".

Първенците получиха купа, медали и предметни награди, осигурени от ЦПЛР и СБА.

За първа година състезанието предизвика толкова голям интерес към участници и гости, а областният кръг ще се проведе на 28.04.2023 г. в Средец, където отборът на Бургас от ОУ "Св. Климент Охридски" ще се съревновава с първите отбори на Община Средец, Община Сунгурларе, Община Поморие и Община Несебър. Класиралият се на 1-во място отбор ще участва в Националната викторина по безопасност на движението.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати