bМТ- Бургас Медия Тренд

Мъжът, който задигна 3 хил. лева дарения от църква в Бургас ги похарчил за хазарт и наркотици

  30.03.2023 16:35
Мъжът, който задигна 3 хил. лева дарения от църква в Бургас ги похарчил за хазарт и наркотици

38-годишният Радослав Стойчев, който в следобедните часове на 24-ти март задигна 3 хил. лева дарения от църквата "Св. Николай Чудотворец" в ж.к. "Меден рудник" ги е изхарчил. Това е заявил самият той, след като направил пълни самопризнания пред полицията, когато е бил арестуван, научи bMT. 

Кощунство! Мъж задигна 3 000 лв. дарения от църква в Бургас

Мъжът, който е криминално проявен, профукал откраднатите спестявания на Светата обител в казино и за да си купи наркотици. Това са установили разследващите по случая, потвърдиха наши източници. 

От църквата разказаха, че касата с дарения е била поставено непосредствено пред иконостаса. Мъжът влязъл, уж, за да се помоли и за това не предизвикал съмнение у служителите на храма. Явно целта му обаче е била съвсем друга. 

Храмовият комплекс в ж.к. 'Меден рудник" започна да се строи преди повече от 11 г. Все още не е завършен напълно. Готова е само църквата, но продължават да се изграждат неделното училище и спалните помещения. Даренията са събирани, за да се изографисат стените и тавана на църквата, за които от дълго време също не могат да се съберат средства. 

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати