bМТ- Бургас Медия Тренд

Нови проверки на ГКПП Малко Търново за нелоялни практики при организираните пътувания

  24.04.2023 14:13
Нови проверки на ГКПП Малко Търново за нелоялни практики при организираните пътувания

Нови проверки на ГКПП "Малко Търново" за нелоялни практики при организираните пътувания. Инспекцията е бил през вечерашния неделен ден, съобщиха от Министерството на туризма.

Бяха проверени 21 автобуса, пристигащи от Турция в страната. По време на проверката установихме, че 19 автобуса превозват туристи на организирани туристически пътувания. При проверките не са представени ваучерите на туристите от двама туроператори, като от тях ще бъде изискано да ги представят в Комисията за защита на потребителите (КЗП)", казаха от туристическото министерство. 

Установено е също, че в два от проверените автобуси пътуват лица, които осъществяват пътуването си самостоятелно. На тези лица КЗП ще изиска допълнително документи, които да докажат, че при пътуването не се формира туристически пакет.

Проверка беше извършена и на 7 лица, които са представили на проверяващите идентификационните си карти, като са удостоверили регламентирано извършване на професията "екскурзовод". 

ИА „Автомобилна администрация“ не установи нарушения при превозвачите. Икономическа полиция също не установи нарушения по време на проверката.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати