bМТ- Бургас Медия Тренд

Хванаха мъж от Руен да превозва 30 нелегални мигранти

  24.04.2023 14:38
Хванаха мъж от Руен да превозва 30 нелегални мигранти

Мъж с инициали К.Г. от община Руен е заловен да превозва общо 30 чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България. Мъжът е задържан на границата край Силистра.

Каналджията вече е привлечен към наказателна отговорност за това, че в съучастие с още двама мъже, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомагал чужденци да преминат в страната в нарушение на закона.

Срещу 16 от чуждите граждани са образувани бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК, повдигнати са им обвинения. Мнозинството от тях нямат документи за самоличност, само двама предоставили на органите на реда документи, издадени в Афганистан. Всички чужди граждани са мъже и твърдят, че са афганистанци. Четиринадесет младежи от групата са заявили възраст под 18 години. Те били транспортирани в град София и са настанени в Център за настаняване на малолетни и непълнолетни бежанци.

Установено е, че чужденците, подпомогнати от обвиняемия К.Г., са преминали нелегално границата между Република България и Република Румъния на нерегламентирано място и са били задържани на територията на Румъния, като незабавно били уведомени българските власти и нарушителите са върнати в България.

Работата по образуваното досъдебно производство и тази по бързите производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Силистра.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати