bМТ- Бургас Медия Тренд

Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за опита за покушение над Иван Гешев

  01.05.2023 15:42
Главният секретар на МВР с подробности от Бургас за опита за покушение над Иван Гешев

От Бургас главният секретар на МВР Петър Тодоров даде подробности за инциднета с Иван Гешев. По време на изявлението стана ясно, че няма пострадали хоора. На място работят всички структури на МВР, както и ДАНС и прокуратурата.

"Днес около 11:45 ч. има инциднет с главния прокурор на пътя между град Самоков и село Ковачевци, Самоковско. , като при инцидента, държа да подчертая, че няма пострадали - нито главният прокурор, нито съпровождащият го екип, както и други граждани – участници в движението. Към момента по случая са вдигнати всички сили, които са необходими за провеждане на мероприятия по изясняване на случая. Има представители на място, както на ГДНП, там е директора на Националанта полиция гл. комисар Илков, предтавители на жандрамерията, ГДБОП", каза гл. комисар Петър Тодоров, главен секртетар на МВР. 

Сформиран е извънреден щаб. А вътрешният министър Иван Демерджиев е постоянно в конткат със всички служби и е информиран за развитието на действията, които предприемаме.

"В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев провежда едно съвещание в Министерски съвет, в което ще участва както министър Демерджиев, така и представители на службите на МВР, ГДБОП, ГДНП, Жандармерия, НСО, ДАНС, прокуратурата. Там инфорацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия. Оттук нататък ще изпълняваме всички разпореждания, които прокуратурата ще дава по случая. Искам да допълня, че е недопустимо заплаха за живота и здравето на всеки един български гражданин. Нашите действия ще бъдат категорично в защита здравето, живота и имуществото на българските гражданин, както го правим винаги", каза още главният секретар на МВР. 
 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати