bМТ- Бургас Медия Тренд

Четири деца пострадаха при пътни инциденти през уикенда в Бургаско

  09.05.2023 09:04
Четири деца пострадаха при пътни инциденти през уикенда в Бургаско

Четири деца стигнаха до болница, след като пострадаха в различни пътни инциденти през почивните дни в Бургаско. Случаите са от бургаския кв. "Меден рудник", кв. "Ветрен" и община Сунгурларе, съобщиха от полицията. За щастие няма опасност за живота на нито едно от децата. 

Първият инцидент е става около 15:20 ч. в неделния ден. На ул. "Въстаническа" до бл. 531 в ж.к. "Меден Рудник" непредпазливо движещ се в населено място лек автомобил, с бургаска регистрация, управляван от 63-годишен бургазлия блъска 6-годишно момченце от Бургас, управляващо детско колело – играчка, което не спира на пътен знак "СТОП" От ПТП-то пострадало момченцето, което с фрактура на черепа, без опасност за живота, е настанено за лечение в УМБАЛ - Бургас.

Другият инцидент настъпва около 15:50 ч. на улица "Грозьо Георгиев" в Сунгурларе. Там лек автомобил, с варненска регистрация, управляван от 72-годишен мъж от Шумен блъска внезапно навлязлото на пътното платно 3-годишно момченце от Сунгурларе, което с травма на левия бъбрек, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и изписано от лечебното заведение по настояване на близките му. 

Третият пътен инцидетн е от вчера. Около 16.20 ч. в бургаския квартал "Ветрен", на асфалтирана алея пред СПА центъра в Бургаски минерални бани, 10-годишно момченце от Бургас, управляващо електрическа тротинетка, опитало да заобиколи  препятствие по пътя, като се блъснало в 6-годишно момиченце от Бургас, бутащо велосипед. От инцидента момиченцето с охлузване на главата, без опасност за живота, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и освободено за домашно лечение. Момченцето с охлузвания по главата и ръцете, е прегледано и също освободено за домашно лечение.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати