bМТ- Бургас Медия Тренд

Бивш моряк е строил сцената за концерта на Тина Търнър в Бургас през 80-те

  25.05.2023 16:33
Бивш моряк е строил сцената за концерта на Тина Търнър в Бургас през 80-те

72-годишният бивш моряк Сотир Иванов по прякор Брадъра е участвал в строежа на сцената за концерта на Тина Търнър в Бургас през 1981 г.

„Правихме подиума – сцената, на която тя играе и пее. Хамалска работа, обща работа. Слагахме подиума отпред, балатума отгоре, идваше мениджърът й, за да провери кака стоят нещата. Два концерта мисля, че направи. Един от 18:00 ч. до 20:00 ч. , другият от 21:00 ч. до 23:00 ч. Но това са четири часа игра. Тя бе изумителна жена, изумителна певица“, спомня си Сотир.

Тогава на 3- години, между пътуванията с кораб, мъжът решил да заработи допълнителни пари, като стане част от бригадата на тогавашната държавна фирма „Културен отдих и украса“.

„Пълна беше залата „Бойчо Брънзов“. Тогава се казваше „Изгрев“ и беше единствената в Бургас. Над 1000 човека събираше. Беше пълна догоре и на двата концерта. Чакахме да свърши вторият, за да развалим сцената. Започнахме към полунощ, защото след няколко дни имаше баскетболен мач. Тя е спортна зала“, разказва още Сотир Иванов.

От Тина Търнър морякът останал най-впечатлен от музиката.

„По онова време такава музика нямаше. Взимахме я от радиото или от магнетофони, каквото успявахме да запишем. Беше прекрасно, защото за първи път я видяхме н живо. Тя вече си беше много популярна. С нетърпение чакахме концерта. Истинско въодушевление беше по онези времена да идват такива певци от този ранг. Тя беше стоеше на 3-4 метра от мен. Ние бяхме скътани в страни, ако стане нещо по сцената да се направи. Минаваше покрай нас, преобличаше се до нас. Хвърляха се чорапогащници, пешкири, когато имаше антракт, за да излезе след това с ново облекло на сцената“, спомня си Сотир.

„Много ми е тъжно, че е напуснала този свят вече. Тъжно ми е, защото не беше само много добра певица, но и много чаровна жена. Който обича нейната музика, не може да не му е тъжно. От срещата с нея по-добър спомен няма“, каза още бившия моряк.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати