bМТ- Бургас Медия Тренд

Криминално проявен заплаши с нож възрастна жена и я изнасили в дома й в Бургас

  06.06.2023 09:21
Криминално проявен заплаши с нож възрастна жена и я изнасили в дома й в Бургас

47-годишен криминално проявен и осъждан мъж е задържан от полицията за нападение на възрастна жена. Случаят е от 2-ти май, съобщават от ОД на МВР-Бургас. 

През нощта рецидивистът, чрез покатерване и счупване на прозорец, проникнал в частен дом, разположен в бургаския кв. "Черно море" и обитаван от 79-годишна самотно живееща жена. След заплаха с нож спрямо пенсионерката са извършени блудствени действия и грабеж на портфейл със сумата от 50 лева.

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, изведен е ДНК профил на извършителя. Проведени са множество специализирани полицейски операции на територията на общините Бургас, Поморие, Карнобат и Айтос.

В началото на този месец 47-годишният криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан, като направил пълни самопризнания по случая. С прокурорско постановление срока на задържането му е удължен до 72 часа. През уикенда  с определение на Бургаския районен съд на бургазлията е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати