bМТ- Бургас Медия Тренд

Миден уикенд представя най-вкусните бургаски изкушения

  06.06.2023 11:18
Миден уикенд представя най-вкусните бургаски изкушения

И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя). Не може да си на море и да не опиташ някоя от страхотните рецепти, които бургаските ресторанти ще предложат на жителите и гостите на града. Те са решили да организират истинска мидена фиеста, а сред рецептите ще има Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино, Луди миди, Миди Прованс и много други.

 

Ето кои бургаски ресторанти ще бъдат част от инициативата:

* The Crazy Family с Луди миди и Ризото с морски дарове

* Ресторант Ethno с Миди Прованс и Ризото с миди и домати

* Ресторант "Златна рибка" с

- Миди по моряшки с девесил, масло и бяло вино
- Миди с ориз
- Средиземноморска супа с миди
- Миди саганаки.
- Морски микс с миди, калмари и скариди в билково масло

 

* 10.30 ч. - Света Анастасия. Ще се проведе инициатива "Чистото Черно море" - почистване на акваторията край острова. След това посетителите ще могат да опитат Миди на тенекия, ще бъде открит и плажният бар (https://www.burgas.bg/bg/novini/midi-na-tenekiya-muzika-i-priyatni-emotsii-vi-ochakvat-na-ostrova-tazi-sabota).

 

* КТК "Ченгене скеле"

- Миди в черупка с бяло вино
- Миди с узо и горски билки

 

* Зоо Бургас: Миди по рибарски

 

Едно алтернативно събитие в рамките на тематичния уикенд организира Природонаучен музей – Бургас. На 10 юни (събота), от 12:00 до 14:00 ч., ще се проведе Детска научна работилница за запознаване с мидите и охлювите, обитаващи Черно море. Децата ще видят тези важни водни обитатели и ще научат интересни факти за тяхната биология. След това всяко от тях ще си изработи собствена научна колекция от миди. С помощта на музейните експерти те ще могат сами да ги определят и да им поставят етикети, както в една истинска колекция. Входният билет за деца е 5 лв.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати