bМТ- Бургас Медия Тренд

Полицията в Бургас залови муле, задигнало 8 хил. лева от възрастна жена след телефонна измама

  20.06.2023 09:14
Полицията в Бургас залови муле, задигнало 8 хил. лева от възрастна жена след телефонна измама

Бургаски криминалисти и служители от Пето Районно управление - Бургас успя да установи самоличността на т.нар. "муле", взело парична сума от 82-годишна жена от с. Росен и отнесло я до Румъния. Това е 21-годишен мъж от Средец, който направил пълни самопризнания и е привлечен в качеството на обвиняем. С прокурорско постановление му е наложено задържане под стража за срок до 72 часа.

Констатирано е, че на 17-ти юни, около 10.20 ч., възрастната жена получила телефонно обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил й се за адвокат от Бургас. Той й казал, че зет й блъснал жена на пешеходна пътека и тя починала на място. Зетят бил със счупени зъби от инцидента и за това не можел да говори по телефона. Като адвокат на загиналата жена, непознатият поискал сумата от 20 000 евро за да не предявява претенция към зет й, но жената казала, че разполага само с 8 000 лв.

Получила разпореждания да се придвижи с такси до УМБАЛ – Бургас, където да предаде паричната сума. Банкнотите са взети от 21 годишния мъж от Средец, който с лекия си автомобил "БМВ", с бургаска регистрация, ги пренесъл през ГКПП "Дунав мост" до предварително указано му място в Румъния. Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати