bМТ- Бургас Медия Тренд

Вижте какви изненади предлага фестивалът „Бургас – вълнуващ и артистичен“ в първия си ден

  20.06.2023 10:14
Вижте какви изненади предлага фестивалът „Бургас – вълнуващ и артистичен“ в първия си ден

Огнено шоу и приказни герои ще са част от програмата на фестивала „Бургас – вълнуващ и артистичен“, който стартира този петък – 23 юни, и ще продължи до 25 юни.

Спектаклите в неговата програма ще бъдат изпълнени от артистите на Театър „Жар“, Театър на огъня и сенките „Файъртър“ и „Палячи“, които са част от фестивала.

В първия фестивален ден пространството пред Плувен комплекс „ Парк Арена ОЗК“ ще се превърне в „огнена арена“ за артистите от театър „Жар“. Спектакълът им „Пробуждане“ ще пресъздаде мистичното пътуване на Душата към нейното освобождение. Труден, изпълнен с препятствия, опасности и страхове ли ще бъде нейният път? Елате да видите на 23 юни от 21:00 ч. пред „ Парк Арена ОЗК“!

Отново в първия ден, провокирани от природата и приказния свят, артистите от театър „Файъртър“ ще ни пренесат в царството на говорещи и движещи се цветя. Разхождайки се по главната градска пешеходна улица „Богориди“ е възможно да научите някоя тайна от приказния свят на растенията. А след грациозното дефиле пътят на цветята ще завърши с „огнените танци“, в които всяко едно от тях ще „пофлиртува с огнената стихия“. „Приказката на цветята“ започва на 23 юни от 21:00ч.

Програмата на фестивала „Бургас - вълнуващ и артистичен“ няма да бъде лишена и от театрални работилници. Първият фестивален ден е посветен на цирковото изкуство.

В специална работилница артистите от Театър на огъня и сенките „Файъртър“ ще покажат основни умения като ходене на кокили, жонглиране, баланс на чинии. Работилницата е подходяща и за малки, и за големи. Началният час е 11:00 ч., а мястото - открита сцена „Охлюва“.

*Фестиралът „Бургас вълнуващ и артистичен“ се реализира по проект на Община Бургас „Бургас - вълнуващ и артистичен, подобрен достъп до култура и изкуство като катализатор за местно социално и икономическо развитие“, финансиран по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати