bМТ- Бургас Медия Тренд

Обявиха новите графици за пръскане против комари и кърлежи

  04.07.2023 10:40
Обявиха новите графици за пръскане против комари и кърлежи

Дезинфекционна станция – Бургас продължава да извършва обработки против комари в паркове, градини, комплекси, квартали и биотопни зони на територията на общината. Биоцидният препарат, който се използва, е ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ, ЦИПЕРМЕТРИН 10 %, ПИПЕРОНИЛ БУТОКСИД 4 %, Ротрин 100 ЦИПЕРМЕТРИН 10гр/100 гр. Имагоцидните обработки със студен/топъл аерозол ще се извършват от 00.00 до 04.30 часа.

От утре Дезинфекционна станция – Бургас продължава и с профилактичната дезакаризация на тревни площи. Тя се извърши в паркове, обществени детски площадки, зони за свободно пуснати кучета и други, в интервала от 6:00 до 10:00 часа. Ще бъде използван биоциден препарат "БАНДИТ 10 ЕВ", АДВ: ЦИПЕРМЕТРИН 10 гр./100 гр., с концентрация на работния разтвор 0.2 %, разрешение за пускане на пазара № 0312-4/09.03.2017 г. Третираните площи ще се обозначават със стикери. Препоръката към гражданите е да не влизат в обработените площи и да спазват посочения в стикерите карантинен срок от 24 часа.

Съвет към всички стопани на домашни любимци:

В периода март-октомври редовно – ежемесечно – прилагайте мерки за външно обезпаразитяване на животните, за които полагате грижи.

Дезинфекционна станция - Бургас си запазва правото да променя графика за двата вида обработка при влошени условия на атмосферно влияние - дъжд, силен вятър и други.

Самите графици по дни и места ще откриете ТУК.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати