bМТ- Бургас Медия Тренд

Пожарникарите от Айтос: Нямаме достатъчно униформи, гумите на пожарната не са сменяни от 7-8 години

  04.07.2023 11:12
Пожарникарите от Айтос: Нямаме достатъчно униформи, гумите на пожарната не са сменяни от 7-8 години

За минута, точно в 08:00 ч. сутринта, пожарникарите в Айтос спряха работа в знак на протест. Те се включват в националното недоволство на служителите в МВР с искане за минимум 10% увеличение на заплатите. Протестите се провокирани, след като вчера финансовият министър Асен Василев беше категоричен, че допълнителни пари за МВР в този бюджет няма.

"Искаме наистина промени в закона. Все се правят реформи, но резултат от тях няма. Трябваше уж да си сменим униформите, но се оказва, че в склада няма дрехи. При всеки един пожар те се захабяват, както и обувките. Вече са станали на парцали. Нямаме пари за автомобилите. На пожарните не са сменяни гумите вече 7-8 г., това нормално ли е, вие бихте ли карали кола с толкова стари гуми", пита един от айтоските пожарникари, член на синдиката в МВР.

По думите му колкото е по-малко населеното място, толкова са по-ниски заплатите на пожарникарите, въпреки че натоварването е едно и също с големите градове, когато се отзоват на сигнал. Средната работна заплата в момента на пожарникарите в Айтос е 1800 лв., но уточняват, че става въпрос за огнеборци с над 20-годипен стаж.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати