bМТ- Бургас Медия Тренд

Спецакция: Бургаската полиция удари дилърите на дрога по Южното Черноморие, петима са задържани (СНИМКИ)

  20.07.2023 11:03
Спецакция: Бургаската полиция удари дилърите на дрога по Южното Черноморие, петима са задържани (СНИМКИ)

Полицията в Бургаско удари диларите на дрога при специализирана операция срещу  държането и търговията с наркотични вещества по Южното Черноморие. Акцията е проведена вчера, а в нея се включили служители от крайморските районни управления. Петима души са задържани за по-сериозни провинения. 

Около 15.00 ч. пред комплекс "Амадеус" в несебърския квартал "Камелия" служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на 24-годишен ирлански гражданин, отседнал в комплекса. Намерили и иззели три саморъчно свити цигари с канабис и кутия, пълна с канабис. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Служители от Първо Районно управление – Бургас извършили проверка на 31-годишен криминално проявен бургазлия, като намерили и иззели плик с марихуана и около 3 гр. кокаин. При допълнително претърсване на обитаваното от мъжа таванско помещение, разположено на ул. "Хан Аспарух", е намерена и иззета торбичка с марихуана с приблизително тегло 300 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа.

При друга проверка на квартира, разположена на созополската улица "Стара планина" и обитавана от 23-годишен софиянец, служители от Районно управление – Созопол намерили в хладилника и иззели 29 пликчета с кокаин, с общо тегло от 50 грама, плик с метамфетамин, с общо тегло от 50 грама, две торби и кутия с различни по форма, цвят и щампа таблетки екстази - над 700 броя, супена лъжица с кокаин, множество полиетиленови празни пликчета и електронна везна. Открита и иззета е сумата от 8 750 лв. в банкноти с различен номинал. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа. 

Около 22.00 ч. в района на ул. "3-ти март" служители от Районно управление - Приморско извършили проверка на 20-годишен софиянец, като в хотелската му стая, намерили и иззели марихуана с общо тегло около 200 грама. Софиянецът е задържан за срок до 24 часа.

Около 22.20 ч. на ул. "Странджа" в Приморско за проверка е спрян "Фолксваген Пасат", със старозагорска регистрация, управляван от 19-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на наркотици и апарата отчел положителна проба за наличие  на метамфетамин. Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. При проверката момичето предало четири хапчета MDMA / екстази/. Задържана е за срок до 24 часа.

 


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати