bМТ- Бургас Медия Тренд

Брутално! Бременна жена от Бургас загуби плода си след домашно насилие

  03.08.2023 09:16
Брутално! Бременна жена от Бургас загуби плода си след домашно насилие

Пореден акт на брутално домашно насилие става известен в публичното пространство след масовите протести в цялата страна заради случая от Стара Загора. Директорът на центъра по превенция срещу насилието в Бургас Женя Петрова поясни, че при тях е постъпил сигнал от жена в напреднала бременност.

„Жената, която е в интимна връзка със своя партньор, въз основна на физическо насилие е претърпяла принудителен аборт. Чак се решение на съда, който да постанови ограничителна заповед срещу насилника“, заяви Петрова.

Случаят е от миналата седмица и вследствие на ударите плодът се е увредил. От центъра отчитат ръст на сигналите за домашно насилие в Бургас.

„След протестите хората добиха повече кураж и смелост. За последните два дни имаме четири случая. Две жени вече са настанени при нас. Друга бременна жена е с входирана молба по Закона за домашното насилие, след които ще се наложат ограничителни мерки спрямо насилника“, разясни Искра Делчева, директор на Кризисен център за деца и лица жертва на насилие в Бургас.

Оказва се, че 48-годишната жена, за която вчера стана ясно, че е бита, заедно с баща си от своя съпруг пред очите на 16-годишната им дъщеря не е потърсила помощ в центъра. Припомняме обаче, че 45-годишният Диан Иванов е с повдигнато обвинение от Районната прокуратура в Бургас за причиняване на лека телесна повреда.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати