bМТ- Бургас Медия Тренд

Само за седмица: 42 бебета се родиха и излюпиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)

  03.08.2023 11:41
Само за седмица: 42 бебета се родиха и излюпиха в бургаския зоопарк (СНИМКИ)

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в Зоопарк Бургас. Най-новото е антилопа Кана. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри достигат тегло до 750 килограма, а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат само по едно малко. То е напълно оформено и от първия ден е в състояние да се движи със стадото.

Двойката сиви короновани жерави вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и смело следват родителите си. Маскировъчното им оперение ще остане такова поне до петия им месец, когато ще започнат малко по малко да приличат на възрастните. Сивият коронован жерав е национален символ на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна.

Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки. Едната майка роди 6, а другата 3. Прасенцата от този вид се отглеждат и като домашни любимци, тъй като са много мили и дружелюбни.

Две бели бебета от вида кенгуру Валаби се показаха от торбичките на майките си.

Родиха се и 3 сладки бебета патагонска мара и 6 мини зайчета. Те са сред любимците на най-малките посетители.

Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности пауни.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати