bМТ- Бургас Медия Тренд

Прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на Динко заради клипа с просяка

  07.08.2023 09:00
Прокуратурата в Бургас повдигна две обвинения на Динко заради клипа с просяка

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Господин Вълев, по известен като Динко от Ямбол. 36-годишният мъж беше задържан от полицията в Несебър, след като сам пусна видеоклип в социалните мрежи как удря просяк, в опит да го разобличи, че не е с увреждания на крайниците, както се представял. 

Динко Вълев трябваше да бъде освободен от ареста в Несебър тази сутрин, но прокуратурата удължи мярката по задържане до 72 часа. Освен това са му повдигнати и две обвинения. Едното е за хулиганство, за което може да получи наказание до 2 г. затвори или пробация, но и по тежко обвинения – за принуда, след като хванал просяка за блузата и го накарал да се извинява на влизащите и излизащите от хипермаркета в Равда. По това обвинение той може да получи наказани до 6 г. затвор. Установен е и просякът, който няма тежки наранявания, но въпреки това от прокуратурата казват, че има основания за престъпления.

„Това деянието е изключително цинично, с изключителна дързост, с явно неуважение към законоприетите норми на поведение. Позволих си да прочета коментарите в социалните мрежи, да, голяма част от обществото възприема това поведение, но не считам, че това е начин на поведение, така не биха могли да бъдат разрешавани, каквито й да било спорове. Като свидетел на този вид деяние, същия бил могъл да сигнализира правоохранителните органи. Същият от криминалистичната справка се установява доста така наистина, престъпна деятелност, но за голяма част от деянията, за съжаление, към момента, са висящи производства. По-голямата част от деянията, извършени от него са от частно-правен характер, по-скоро се касаят за леки телесни увреждания", каза Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас. 

Днес съдът в Несебър ще гледа мярката за неотклонение на 36-годишния Господин Вълев, тъй като прокуратурата поска постоянен арест. Издирва се и човекът, заснел клипа. Той също може да бъде наказан, заради бездействието, а дори и за съучастничество.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати