bМТ- Бургас Медия Тренд

Вижте най-новата атракция на Бургас - кабелен уейкбординг (ВИДЕО)

  12.08.2023 20:15
Вижте най-новата атракция на Бургас -  кабелен уейкбординг (ВИДЕО)

В Бургас днес откриха най-новата спортна атракция на града – огромно съоръжение за кабелният уейкбординг. Това е един от най-новите спортове, който все повече набира популярност.

Съоръжението, което е единствено по рода си у нас, е изградено от няколко пилона и сложна система, изцяло в морето.

„На него могат да карат 8 човека, както забелязвате, в момента стартират, едновременно, което е огромния плюс. Подобен е на кайтсърфа, на уинтсърфа, на хавайкси сърф, общо взето. Може да се практикува целогодишно“, каза Янко Симов от WakePark Burgas. 

 

„За мен е много радостен факта, че това е още една звезда в короната на морските спортове на град Бургас. Това е един съвременен спорт, който много се търси от младите хора, буквално няма таван на възрастта – мъже и жени“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който присъства на откриването на парка. 

Съоръжението се намира до Културно-историческия комплекс „Ченгене скеле“ и може да се използва както от професионалисти, така и от любители, които да получат първите си уроци.

Кабелният уейкбординг (wakeboarding) e активно развиващ се воден спорт с дъска, който включва всички мускули на тялото и ви позволява да получите много емоции. Кабелният уейкборд се основава на същия принцип като традиционния уейкборд с лодка или водните ски. Разликата е в начина, по който спортистът може да кара по вода. За разлика от уейкбординга с лодка, когато ездачът се движи зад лодката и изпълнява различни трикове с помощта на вълни и трамплини, при уейкбординга с кабел спортистът се движи във водата с помощта на специален кабел (влек).


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати