bМТ- Бургас Медия Тренд

Дрогираните шофьори са безстрашни? Иззеха нови шест коли само за уикенда в Бургаско

  14.08.2023 10:21
Дрогираните шофьори са безстрашни? Иззеха нови шест коли само за уикенда в Бургаско

Новите промени в Наказателния кодекс и най-вече частта с конфискацията на автомобили за пияните и дрогирани шофьори явно не притесняват някои водачи. Според официалния бюлетин на полицията в Бургас, само за уикенда, има иззети нови шест леки автомобила. Пет от возилата са на дрогирани шофьори. 

Първият случай е от Приморско. Там на ул. "Иглика" уноформени спрели за проверка лек автомобил "БМВ", с габровска регистрация, управляван от 23-годишна жена от Севлиево, като установили, че същата шофирала след употреба на алкохол с концентрация - 1.27 промила. Жената е задържана за срок до 24 часа, а лекия автомобил е иззет по надлежния ред. 

Час по-късно на вътрешния път между Черноморец и Созопол в посока къмпинг "Градина", служители от Районно управление - Созопол спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес Е 320", със старозагорска регистрация, управляван от 31-годишен мъж от Раднево, като установили, че същият шофира след употреба на канабис. Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а ввтомобилът ми е иззет.

И още един подобен случай. В района до х-л "Континентал" в Слънчев бряг служители от Районно управление - Несебър спрели за проверка "Дачия Логан", със старозагорска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от Несебър, като установили, че същият шофирал след употреба на кокаин. В хода на проверката са намерени и иззети две свивки с бяло прахообразно вещество- кокаин. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет. 

Около 23.40 ч. в същия ден на пътя до входа на к-г "Златна рибка" служители от Районно управление - Созопол спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес С 200 CDI", с пазарджишка регистрация, управляван от 42-годишен мъж от Велинград, като установили, че същият шофира след употреба на канабис.  Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Автомобилът е иззет.

В събота около 08.10 ч. на ул. "Иглика" в Приморско, в района на конната база, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат", с благоевградска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия, като установили ,че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 0.47 и употреба на наркотични вещества - бензодиазепини. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, а лекия автомобил е иззет по надлежния ред.

А в неделя, около 19.20 ч. в района до бл. 192 в к-с "Изгрев" служители от пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил "Ауди А 6", с бургаска регистрация, управляван от 28-годишна бургазлийка, като тествали водачка за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на бензодиазепини. Бургазлийката е задържана за срок до 24 часа, а автомобила е иззети.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати