bМТ- Бургас Медия Тренд

Древен Египет идва в Бургас, потопете се в необикновено пътешествие във времето

  14.08.2023 10:48
 Древен Египет идва в Бургас, потопете се в необикновено пътешествие във времето

Потопете се в едно необикновено пътешествие във времето, като влезете в завладяващия свят на Древен Египет в зала "Черноморие", Конгресен център Бургас от 18 август до 19 септември. Станете свидетели на забележителна демонстрация на богатото културно наследство на Египет, където внимателно подбраните експонати ще ви пренесат в една отминала епоха.

Експонатите вече пристигнаха в Бургас и започва тяхната подредба и подготовка, за да Ви посрещнат и потопят в света на античен Египет.

Тържественото откриване на 18 август обещава да бъде омагьосващо събитие. Ексклузивна церемония и коктейл ще отбележат началото на тази изложба, удостоена с присъствието на уважавани гости. Сред тях ща присъстват уважаемият посланик на Египет Н. Пр. г-н Халид Ибрахим Емара, основателят на Антика г-н Ахмед Наср, кметът на Бургас Димитър Николов и почетният професор Сергей Игнатов, пионер на египтологията в България. В тази прочута среща участие ще вземат представители на Търговско-промишлената палата, ръководители на различни сдружения, директорът на пристанище Бургас, магнати от известни туроператорски фирми и редица други забележителни личности. Честта да открие изложбата се пада на кмета Димитър Николов. След церемонията гостите ще се впуснат в опознавателна обиколка в изложбената зала, където ще направят и официални снимки.

На 18 август изложбата посреща посетители от 10:00 до 17:30 ч., а от 19 август до 19 септември отваря врати с работно време от 10:00 до 19:00 ч. Този удължен график дава възможност за опознаване на културните съкровища на Египет. Ентусиастите могат да се отдадат на автентичността на Египет, като посетят магазина за сувенири, предлагащ за закупуване сертифицирани миниатюри.

Потопете се по-дълбоко в забележителните постижения на древните египтяни - интелектуални, литературни, научни и културни, които са оставили незаличима следа в историята. Изложбата "Египетски приказки" може да се похвали с над 100 точни реплики на едни от най-значимите артефакти. Тези артефакти съдържат фрагменти от историята на Египет, като сред тях се откроява Розетският камък - благодарение на него е разчетена египетската йероглифна писменост. Именно той и много други ключови експонати за разбирането на Древен Египет ще ви посрещнат и разкажат приказката.

Наследството на Египет се отличава с огромно разнообразие и дълбоко влияние, което прониква в различни аспекти на цивилизацията, технологиите и света като цяло. Тази изложба надхвърля обикновените визуални ефекти, тя е одисея през времето и знанието, почит към безграничния принос на Египет.

За децата има специално обособена зона, в която са организирани редица дейности обогатяващи знанията за Египет, като VR oчила, арт клас с египетски рисунки, моделиране на пирамиди от картон, маски, пъзели, възможност да облекат египетски костюми, с които да се снимат, както и ще се научат да изписват имената и възрастта си с египетски йероглифи.
При посещение на изложбата имате уникалния шанс да бъдете един от четиримата късметлии, които ще спечелят екскурзия до Египет за двама. Научете повече на antika.world.

На 12-ти и 13-ти август се открива изложбена зала, която ще остане 2 месеца, с детска зона и сувенирен магазин в Мол Galleria Бургас, там също ще можете да закупите билети за основната изложба, както и да надникнете в изкуството, християнството и антиките на Древен Египет.

Египетската приказка Ви очаква!


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати