bМТ- Бургас Медия Тренд

Извънредно! Застреляха Алексей Петров

  16.08.2023 13:11
Извънредно! Застреляха Алексей Петров

Известният бизнесмен Алексей Петров е бил убит. Това се е слуило след стрелба, съобщава bTV, позовавайки се на свои източници. 

По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал "Драгалевци" около 12:20 ч. По информация на БНР, близо до лифта. На място е имало и жена, която също е застреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние.

По инфромация на NOVA e стреляно с пушка. 

Всички входове на София са блокирани от полицейски автомобили. Очакват се ръководни кадри на МВР и Прокуратурата  да пристигнат на местопрестъплението.

"Криминалисти изясняват факти и обстоятелства около престъпление, извършено днес в столицата. Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в болнично заведение.  По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението", съобщиха от МВР. 

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него.

Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите. Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: „Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото“.

Източник: МВР, bTV, NOVA, БНР


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати