bМТ- Бургас Медия Тренд

Вижте плантацията с марихуана за над 1 млн. лева в поморийското село Бата

  17.08.2023 13:50
Вижте плантацията с марихуана за над 1 млн. лева в поморийското село Бата

 

Полицията откри 4-декарова нива с марихуана край Поморие. Наркотикът е за над един милион лева. Задържан е 61-годишен мъж, собственик на нивата, в момент, в който продукцията е била готова за продажба.

Откритият коноп е близо 60 кг. Това са общо 315 растения. Наркооранжерията се намира в покрайнините на поморийското село Бата. Под прицела на полицията е от близо 3 месеца.

„От месец април-май колегите успяха да документират целия процес от самото закупуване, до самото отглеждане и до самата реализация. Всичко е документирано по начин, по който до момента не беше извършвано“, каза директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов. 

Задържаният е 61-годипният Тодор Стаматов.Оказва се, че той вече е бил задържан и осъждан за отглеждане на канабис през 2019 г.  Получил е присъда от 4 г. и 6 месеца затвор, но освободен предсрочно. Сега го чака ново наказание.

"За този вид престъпление законодателят предвижда наказание от 2 до 5 г. лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 хил. лева. На лицето, към момента , освен предявеното обвинение му е взета и мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа“, разясни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас. 

Предстои прокуратурата да поиска от съда в Поморие и постоянна мярка задържане под стража спрямо обвиняемия.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати