bМТ- Бургас Медия Тренд

Внимавайте, морето продължава да е опасно: Изплуваха трупове на удавници в Поморие и Обзор

  18.08.2023 09:03
Внимавайте, морето продължава да е опасно: Изплуваха трупове на удавници в Поморие и Обзор

Морето по Южното Черноморие вече пети ден продължава да е изключително опасно, заради явлението "Карпуз Мелтем". Вълните са големи, а теченията дърпат за секунди навътре в морето. Спасителите не разрешават къпането. 

След 2-годишно прекъсване: Край Бургас се появи явлението „Карпуз мелтем“, което затваря морето

В сряда 50-годишен мъж от село Бов решава да се изкъпе в морето на плажа в Поморие, пренебрегвайки големите вълни. За съжаление летовникът се дави, а тялото му е открито край ул. "Крайбрежна", под магазин "Аралия". Откарано е в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас за извършване на аутопсия. 

И още един трагичен инцидент. Той е от вчера. Около 14.00 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за труп на мъж с бански, открит в морето край местността "Кавака" на около 300-400 м. южно от бийч бара на х-л "Марина Сандс" на южния плаж в Обзор.

При извършения оглед видими следи от насилие не се открити. Вероятно смъртта е настъпила вследствие удавян, но точните причини ще бъдат установени в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ – Бургас, където е откарано и тялото на мъжа с неустановена към момента самоличност. Той е на видима възраст около 25-35 години. Работата по случая продължава.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати