bМТ- Бургас Медия Тренд

Големият пожар край средецкото село Кубадин е ликвидиран

  21.08.2023 12:30
Големият пожар край средецкото село Кубадин е ликвидиран

Големият пожар в Бургаско, край село Кубадин, е ликвидиран и няма опасност за хората. Повече от денонощие продължи борбата с огъня, в която се включиха, освен пожарникари и десетки военни, горски, доброволци, и два хеликоптера.

Въпреки това на място остават 5 екипа на пожарната, които гасят малки огнища в засегнатата територия. Хеликоптерите са се оттеглили вчера вечерта, след като стихията е била овладяна.

Остава в сила обаче обявеното частично бедствено положение. Пожарната има готовност да реагира, ако по-късно през денят вятърът се вдигне и разпали вече загасените огнища.

Според местните жители пожарът е причинен от запален огън от нелегални мигранти. Изгоряла е над 5 дка смесена гора.

„След направен обход рано сутринта, към момента е ликвидирана опасността за населението и за село Кубадин. Също така пожарът е ограден, локализиран и към момента, надяваме се, няма опасност да се разпространи в голям горски масив. Все пак обстановката е динамична и силните ветрове тази година много, за съжаление, много често ни изненадват, но имам уверението, че към момента ситуацията е спокойна и овладяна“, каза Пламен Янев, областен управител на Бургас.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати