bМТ- Бургас Медия Тренд

Ден на отворените врати за желаещите да учат магистърски програми на Богословския факултет в Бургас

  22.08.2023 10:02
Ден на отворените врати за желаещите да учат магистърски програми на Богословския факултет в Бургас

Стогодишнината на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ съвпада с откриването на първия Филиал в историята на Алма Матер – Филиал-Бургас. Факултетът с мисия има две акредитирани магистърски програми в новия си бургаски дом - „Църковен мениджмънт“ (съвместна програма със Стопанския факултет) и „Християнско поклонничество“. Приемът по тях е отворен до 21 септември и се осъществява онлайн.

На 28 август, понеделник, Богословският факултет и Филиал Бургас обявяват Ден на отворените врати. Всички, които имат интерес към теологията. ще могат да зададат своите въпроси в лични срещи с екипа на факултета - доц. д-р Ивайло Найденов – декан и ръководителите на Магистърските програми проф. д-р Павел Павлов и доц. д-р Венцислав Каравълчев.

 

Програмата е разделена на две части:

14.00-17.30 – Индивидуални срещи за получаване на допълнителна информация по магистърските програми на Богословския факултет на Софийския университет във Филиал Бургас

18.00 – Информационна среща

 

Програмата на Деня на отворени врати ще се проведе в залата на Софийския университет в Културния дом на нефтохимика – НХК (партер, на гърба на сградата).

Бъдещата група по теология в Бургас към този момент включва кандидати с разнообразни професии и предходни образования – лекари, юристи, психолози, икономисти, учители. „Когато се докосне до Богословието и надгради с това познанията си, всеки специалист в своята област става по-добър експерт“ – казва деканът доц. д-р Ивайло Найденов.

Магистърските програми, които ще стартират в Бургас тази есен, са в задочна форма - за специалисти и неспециалисти. За неспециалистите се предлага двугодишен курс, като първата година е въвеждаща (подготвителен/базисен модул), след която студентите ще могат да избират от една дузина магистърски програми на Богословския факултет.

На 29 август екипът на Богословски факултет ще има проповеди в три бургаски храма.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати