bМТ- Бургас Медия Тренд

Откриха 18 тела в изгоряла гора в Северна Гърция

  22.08.2023 17:04
Откриха 18 тела в изгоряла гора в Северна Гърция

18 обгорени тела са намерени в изгоряла гора в областта Еврос в северната част на Гърция. Намерени са от полицията в Националния парк "Дадия", предполага се, че са били нелегални мигранти.

Жителите на околните села близо до пожара са били евакуирани, но намиращите се в гората явно са останали и са попаднали в огнен капан.
Евакуират жителите на квартали на Александруполис.

Европейският съюз изпраща спешна помощ на Гърция от самолети и пожарникари. Поради силно ограничена видимост е затворена магистралата в двете посоки от Александруполис към Комотини, предаде кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Жителите на крайните квартали на Александруполис се евакуират по обходни маршрути. С частни яхти и кораб на бреговата охрана транспортират хората и по море. Собственици на хотели съобщават, че туристите са напуснали още преди два дни.

Огънят изпепелява всичко по пътя си - къщи, коли, заведения, съобщават доброволците. На място действат и сили на армията с лекари и военна техника. Гаси се активно и по въздуха. Работи се при много трудни атмосферни условия със силен вятър и температури около 40 градуса.

Източник: БНТ


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати