bМТ- Бургас Медия Тренд

Внимание! Четирима летовници се удавиха за по-малко от денонощие по Южното Черноморие

  26.08.2023 11:53
Внимание! Четирима летовници се удавиха за по-малко от денонощие по Южното Черноморие

Четирима души се удавиха по Южното Черноморие за по-малко от денонощие, което е тревожен сигнал за коварно августовско море и липса на бдителност у летовниците, в съчетание с незачитане командите на спасителите по охраняемите плажове.

През вчерашният ден, малко преди 18:00 ч., на плажа в Слънчев бряг, до пост номер 6, в тежко състояние от морето е изваден 54-годишен румънски турист, който въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

Днес, около 10:30 ч., на плаж „Юг“ край спасителен пост 2 в Китен от морето е извадена около 60-годишна удавена жена, с неустановена към момента самоличност.

Три минути по-късно, на друг плаж – Северният в Слънчев бряг, до спасителен пост 13 от морето е изваден удавен руски граждани.

Четвъртият удавник е от Несебър. Там около 05.00 ч. е получено съобщение за това, че на кея на северна крайбрежна алея срещу цирк “Балкански”, от морето е изваден удавен мъж, български гражданин на 29 г.

От полицията в Бургас призовават към по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море, особено с деца и надуваеми съоръжения, с цел ограничаване на неприятни инциденти, помрачаващи лятната почивка. Морето по Южното Черноморие е отнело живота на 23 души от началото на сезона.


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати