bМТ- Бургас Медия Тренд

Лятото не си отива от Бургас и този уикенд

  31.08.2023 11:27
Лятото не си отива от Бургас и този уикенд

Не бързайте да прибирате летния куфар със спомени, танцувалните обувки и екипировката за плаж. Септември за едни означава есен, за Бургас – още лято и слънце! Поредният тематичен уикенд в морския град ще предложи още настроение и събития в дните между 1 и 3 септември.

Танци, изящество и спортен хъс ще се вихрят в почивните дни в спортна зала „Младост“. Над 200 двойки от 15 държави ще покажат класа и финес на 38-ия Международен турнир по спортни танци "Купа Бургас". Организатори са Клуб по спортни танци „Бургас 1975” и Община Бургас. Спортното събитие на 2 и 3 септември по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. Тази година в турнира ще вземат участие над 200 танцови двойки представители на България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания, Азербайджан и други. Билети ще се продават в двата дни на турнира – събота и неделя.

Ден по-рано, на 1 септември, всички почитатели на изкуството ще могат да се насладят на юбилейната изложба на Живко Иванов. Тя ще бъде открита в петък, от 18.00 ч., на ет. 1 в БХГ "Петко Задгорски". Експозицията на обичания бургаски художник ще включва живопис.

Още едно спортно събитие, което ще се превърне в атракция за жители и гости на града, ще се проведе тази събота. Държавното първенство по Силов многобой под мотото "Силните срещу дрогата" ще събере най-силните мъже на 2 септември на площад „Тройката“. Официалното откриване е от 18:00 ч., след което започват и демонстрациите. Проявата е организирана от Българска федерация по Силови Атлети и Община Бургас.

Ако искате да се насладите на магията на фолклора - танцова формация „Петлите“ ще представи на 3 септември, от 19:30 ч., спектакъл за живота на групата с водещ Гергана Стоянова. Танцовото преживяване ще събере на една сцена различни формации, като всяко представление ще бъде уникално и вълнуващо. До 31 август може да се насладите на изложбата „Всичко за Петлите“ пред Културен център „Морско казино“. Събитията се организират с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и МБАЛ „Лайф хоспитал“. Билети може да закупите от eventim.bg и в деня на събитието на касата на Летния театър.

Бургас ще предложи и литературно събитие в рамките на тематичния уикенд. На 1 септември 2023 г., от 18:30 часа, в конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще бъдат представени книгите на Катя Зографова „Бележити жени на/за България : От Кера Тамара до Петя Дубарова“ и „Фани Попова-Мутафова. Житие и страдание”. „Книгите на литературната историчка Катя Зографова са своеобразни енциклопедии на женските присъствия във всички сфери на националния ни живот.“ Входът е свободен.

 

Нощните заведения продължават да работят с пълна пара, пълни чаши и нови изгреви за посрещане.

 

HashtagPAVILION Бургас

1.09 - Freestyle Friday with DJ Stenly & Zho

2.09 - Guilty Pleasures with DJ Borrix

 

Beach Bar Pillow

1.09 - Retro party

2.09 - Retro party

 

Barabar

1.09 - INNERGLOW live

 

Beach Bar Caribi

1.09 - House Party - DJ LITE

2.09 - House Night - DJ TOMMY RIVERRA & VESSELA

 

Esco Bar

1.09 - Съботна Дискотека

 

Dock 5 Night Club

1.09 – Adam

2.09 - 01.09 – Борис Дали

 

Piano Bar Sinatra

1.09 - Live Music с Полина, Васко, Краси и Дани

2.09 - Live Music с Полина, Васко, Краси и Дани

 

Fabric Club

01.09 - BlackParty | DJ Pokera

2.09 -Gypsy Night | DJ Pokera


Свързани новини
Последни новини
Анкета
Чиста ли е водата по българското Черноморие?

Резултати